KORPS ER KULT!

KORPS ER KULT!

Mandag, 23 Mai 2022

Korps er en kjempekult! Det er en aktivitet man kan holde på med og ha glede av hele livet! Opplevelsen av å skape musikk sammen med mange andre kan ikke sammenlignes med noe annet! Musikk skaper glade barn!

Korpsets instruktører gjennom kulturskolen reiser i disse rundt på skolene og spiller små konserter for elevene. Her informerer de også litt om korpset og instrumentene vi har i korpset. Vi håper mange elever finner dette spennende og ønsker å begynne i korpset.

TIRSDAG 24. mai kl. 18:30 inviterer vi til INFORMASJONSKVELD for de som vil vite mer om korpset eller ønsker å begynne. Informasjonskvelden holdes i aulaen på Vormsund Ungdomsskole. Det er mulig å komme helt frem til kl. 20.00 dersom man ikke kan akkurat kl. 18.30.

Vi rekrutterer vanligvis fra Neskollen skole, Østgård skole, Fjellfoten skole og Årnes skole.

KLIKK HER FOR INNMELDING

Litt mer om hva korps er:

Mange foreldre, som ikke har vært med korps selv, er sikkert usikre på hva dette er  fordi de ikke vet hva som foregår i et korps. Det skjønner vi veldig godt. Det er mange andre aktiviteter som er mye mer synlig og mye lettere å forstå enn akkurat korps. Vi er veldig synlige spesielt en dag i året, 17. mai og mange forbinder derfor korps med marsjer. Men i de fleste korps, og ihvertfall her hos oss, så spilles det så mye mer enn bare marsjer.

Vi har jevnlig konserter med variert musikk. Ofte spiller vi kjente poplåter som ungene er glad i. Vi har «showkonserter» hvor vi har  forskjellig tema hvert år. I fjor høst hadde vi  konsert med musikk fra tegnefilmer/animasjonsfilmer. Her var det masse god musikk og et flott show i storsalen på kulturhuset! Vi deltar også i Norgesmesterskapet hvert år og har i mange år gjort det bra i den øverste divisjonen  (1.divisjon).

Det er mange gode grunner til å spille i korps! 

  • I korpset har man barn og ungdom i alderen 8-19 år. Fra man har spilt i korpset i to år så spiller alle disse sammen. Samholdet på tvers av aldersgrensen er unikt og veldig utviklende for alle. De eldre lærer å ta seg av de yngre og de yngre lærer av de eldre. Det siste kan sikkert virke skremmende, men i korps så er det bare gode forbilder!
  • Det å spille et instrument og lese noter gjør at man trimmer hjernen. Det er det mange eksempler på at det å spille et instrument og lese noter har bidratt til en lettere skolehverdag.
  • Mange av de store artistene innenfor forskjellige musikksjangre har startet i korps og spilt der lenge. Den musikkutdannelsen man får i korps er unik og kan videreføres også utenfor korpset.

Det er ikke noe problem å begynne selv om man er eldre enn 3. trinn! Jo eldre man er jo raskere lærer man.

Søk
Driftes av Styreportalen AS