Historien til korpset

Nes skolekorps stiftet 23. sept. 1988
Forhistorien til Nes skolekorps starter faktisk så tidlig som på 50-tallet. Da var det ikke bare ett korps – men tre! Både Opaker, Vormsund og Årnes hadde lenge sine egne korps! I flere tiår holdt disse korpsene det gående, med mange opp- og nedturer. Opaker og Vormsund slo seg imidlertid sammen i 1986 og tok navnet Vormsund jente- og guttekorps.

Etter til dels stor rekrutteringssvikt midt på åtti-tallet – samt et ønske om et mer komplett korps - tok daværende formann i Årnes Juniorkorps, Torbjørn Raadim kontakt med Hanne Romøren i Vormsund, og lanserte ideen om sammenslåing.

Og da begynte ting å skje raskt.
23. september 1988 ble det avholdt ekstraordinære årsmøter i både Vormsund jente-og guttekorps og Årnes Juniorkorps. Kun en sak sto på dagsorden: Sammenslåing til Nes skolekorps!! Det ble enstemmige vedtak i begge korps, og samme kveld ble det holdt konstituerende møte i det nye korpset.

- Dermed var Nes skolekorps en realitet.

Det første driftsåret ble drevet med teamledelse står det å lese i protokollen, fordi man ikke hadde lykkes med å finne en leder. Nestleder Bente Waal trakk imidlertid i de rette trådene.

Dirigenten for hovedkorpset den første sesongen het Erlend Hovland, og medlemstallet var 52.

25 år seinere kan vi i dag se tilbake på mange aktive år for skolekorpset, med bl.a. tradisjonelle seminarer, festivaler, turer i både inn- og utland. Flere dirigenter har ledet korpset gjennom disse årene; - etter Hovland kom Hans Petter Karlsson, deretter Tony Asconio i en kort periode, før Morten Midtlien overtok i 1996, og ledet korpset i 6 år. Sesongen 2002/2003 dirigerte Susanne Hole korpset, mens dagens dirigent, Thomas Høiby Verket ble ansatt høsten 2003.

Våre aspirant- og juniorkorps har også hatt forskjellige dirigenter; Jorid Rønningen, Tony Asconio, Arild Pytte Solum, Gro Østbø, Mikal Engen, Janne Riise, Dag Fossum og Robert Bjerke har alle tatt seg av våre yngste musikanter gjennom disse 25 siste årene. I dag er det brødrene Jacob og Pär Söderström som leder disse gruppene.

Et av mange høydepunkter i korpsets begynnelse var deltagelsen i NM for skolekorps i Sandefjord 1994, der dirigent Hans-Petter Karlsson ledet korpset til en flott 6. plass i 2.divisjon. I 2016 nådde korpset sitt absolutte høydepunkt til nå med en 3.plass i 1.divisjon under NM i Trondheim. I 2017 vant korpset 1. divisjon under Distriktsmesterskapet i NMF Øst. Korpset har de siste årene etablert seg som et korps med høyt musikalsk nivå helt i toppen av 1.divisjon i Norge.

Medlemstallet har gått opp og ned men de siste årene har vi holdt oss stabilt på rundt 70 musikanter i korpset.
- Rekrutteringen har vært jevn de siste årene.

Nes skolekorps har alltid vært opptatt av å vise publikum at korps er så mye mer enn marsjer og 17.mai.

I denne sammenheng har korpset flere ganger presentert tema- og showkonserter:
April 2000
Våryr – et multimediashow med filmmusikk
Mars 2002 Elton John- show
April 2003 Blues Brothers- show
Mars 2004 In the Musical World
November 2005 The Show must go on - Queen
Oktober 2006 En reise i Grand Prix
Oktober 2007 SingstarIDOL
Oktober 2008 20 år - uten en tråd
Oktober 2009 A Hard Days Night - The Beatles
Oktober 2010 Beat It - Michael Jackson!
Oktober 2011 Boogie Nights - Partymusik
Oktober 2012 Let me entertain You - Robbie Williams
Oktober 2013 En hyllest av de store
Oktober 2014 Jorden rundt på 80 minutter
Oktober 2015 Film- og spillmusikk
Høsten 2016 Fra Broadway til West End - Musikk fra musicals
Høsten 2017 John Williams in concert
Høsten 2018 THRILLER - Michael Jackson
Høsten 2019 ABBA Gold
Publikum har vist å sette pris på disse showene– og det i seg selv er en motivasjon både for korpsmedlemmene og ikke minst oss i korpsledelsen.

I jubileumsåret 2013 var korpset på tur til Kroatia. Her hadde vi mange flotte opplevelser i form av konserter med masse publikum.

I 2018 er det på nytt jubileum og da skal vi ut på tur igjen. Denne gangen går turen til Almuñécar i Spania.
Søk
Driftes av Styreportalen AS